biramnovupriliku.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Završna konferencija EU projekta u Općini Marija Gorica – „Biram novu priliku“

28. srpnja 2023. u Općini Marija Gorica održana je Završna konferencija projekta „Biram novu priliku“. 

Ukupna vrijednost projekta određena je na iznos: 1.110.112,50 kuna, te se isti sufinancirao sredstvima Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu. Projekt se provodio u skladu s Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali i u partnerstvu s Udrugom vinogradara i vinara Marijagoričkog kraja „TRSJE“.

Projekt je bio usmjeren jačanju socijalne uključenosti i povećanju zapošljavanja ciljne skupine kojoj pripadaju dugotrajno nezaposlene osobe, djeca i mladi, te osobe starije od 54 godine. Fokus projekta je bio na provedbi edukativnih radionica informatičke pismenosti, stranog jezika, poduzetničke priče čiji je cilj bio formiranje poduzetničke inicijative, te praktičnih radionica sa svrhom stjecanja znanja potrebnih u procesu zapošljavanja. 

Osim navedenih aktivnosti u okviru projekta nabavljena je oprema, kombi vozilo i informatička oprema koja je bila potrebna za provedbu radionica. Uz spomenuto provedene su aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta sukladno EU smjernicama.

Razdoblje provedbe započelo je 4.8.2021. potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i trajalo je 24 mjeseca odnosno do 04.08.2023. godine.  

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda